Ποια προγνωστικά στοιχήματος να εμπιστευθείτε

Το στοίχημα φαίνεται πως μας έχει κερδίσει για τα καλά εδώ και μερικά χρόνια, αφού βλέπουμε ότι όλο και περισσότεροι, άνδρες κυρίως, ασχολούνται σοβαρά με αυτό. Βλέπουμε ότι όλο και πιο πολλοί περνάνε αρκετό χρόνο κάθε μέρα ψάχνοντας προγνωστικά στοιχήματος και προβλέψεις τόσο στο internet όσο και σε εφημερίδες ενώ και οι αντίστοιχες εκπομπές στο ραδιόφωνο κυρίως, έχουν πολύ μεγάλη ακροαματικότητα.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει το στοίχημα τόσο ενδιαφέρον; Γιατί οι άνθρωποι αφιερώνουν τόσο πολύ χρόνο στο να ψάχνουν προβλέψεις πάμε στοίχημα και συμβουλές για στοιχήματα κλπ;

Ο κύριος λόγος που το στοίχημα είναι τόσο δημοφιλές, είναι το γεγονός ότι μπορεί να προσφέρει χρήματα σε αυτούς που ασχολούνται με αυτό. Σε αντίθεση με άλλα «χόμπι» τα οποία απαιτούν κάποια χρηματική επένδυση κι «επιστρέφουν» μόνο λίγο χρόνο ευχαρίστησης και διασκέδασης, το στοίχημα μπορεί να προσφέρει και κέρδη. Αν κάποιος ξέρει τα καλύτερα προγνωστικά στοιχήματος της ημέρας, μπορεί να βγάλει αρκετά λεφτά και μάλιστα με σχετικά καλή ασφάλεια. Αυτός όμως δεν είναι ο μόνος λόγος που το στοίχημα έχει γίνει η αγαπημένη ασχολία πολλών ανδρών.

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά το στοίχημα είναι στην ουσία ένα κοινωνικό χόμπι. Με άλλα λόγια, οι παίκτες στοιχήματος ενθαρρύνονται να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους και να ανταλλάξουν πληροφορίες ή να προτείνουν sites με δωρεάν προβλέψεις και προγνωστικά ή αξιόπιστες εφημερίδες κι εκπομπές. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός ότι το στοίχημα δεν είναι «παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος» όπως είναι για παράδειγμα το πόκερ.

Με άλλα λόγια, τα κέρδη του ενός παίκτη δεν προκύπτουν από τις απώλειες των άλλων, οπότε είναι στο συμφέρον των παικτών να συνεργαστούν, αφού συνδυάζοντας τις γνώσεις τους μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητες νίκης τους.

Αυτό σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να εμπιστεύεστε κάθε συμβουλή και όλες τις στοιχηματικές προβλέψεις που θα ακούσετε; Εννοείται πως όχι αφού μπορεί μεν κάποιος να θέλει να σας βοηθήσει να βγάλετε παραπάνω χρήματα, αλλά απλά να μην επισκέπτεται αξιόπιστες ιστοσελίδες με στοιχηματικές προτάσεις και προγνωστικά στοιχήματος. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές πριν αποδεχτείτε τις προβλέψεις στοιχήματος κάποιου.

Ποιος σας δίνει τα προγνωστικά

Όπως δεν είναι όλες οι στοιχηματικές ιστοσελίδες το ίδιο αξιόπιστες, έτσι δεν είναι και όλοι οι παίκτες στοιχήματος το ίδιο επιτυχημένοι. Καλό είναι λοιπόν να δέχεστε συμβουλές μόνο από άτομα που ξέρετε πως είναι σχετικά επιτυχημένα όσον αφορά το στοίχημα, δηλαδή πάνε συχνά ταμείο. Καλό είναι επίσης να εμπιστεύεστε παίκτες που ξέρετε ότι κάνουν καλή κι ενδελεχή έρευνα πριν να καταθέσουν ένα δελτίο, οπότε και ξέρουν τι λένε όταν σας δίνουν συμβουλές. Με απλά λόγια, δεν πρέπει να ακούτε τον πρώτο τυχόντα, αν δεν ξέρετε κάποιον, καλό θα ήταν να μην ακολουθήσετε κατά γράμμα τη συμβουλή του.

Ρωτήστε από που βρήκε τις προβλέψεις

Όπως είπαμε και πριν, ένας συνειδητοποιημένος παίκτης ξέρει ότι όλοι οι άλλοι στο πρακτορείο ή το internet δεν είναι αντίπαλοι αλλά συμπαίκτες του, οπότε κι έχει καλές προθέσεις όταν μοιράζεται τα προγνωστικά που ξέρει. Οι καλές προθέσεις όμως δεν αρκούν, καθώς μπορεί και ο ίδιος να την έχει πατήσει. Αν λοιπόν μοιραστεί κάποιος μαζί σας κάποια hot προγνωστικά στοιχήματος, καλό είναι να τον ρωτήσετε που τα είδε και αν νομίζετε ότι η πηγή δεν είναι αρκετά αξιόπιστη όχι μόνο να μην παίξετε τα σημεία που σας είπε, αλλά να προσπαθήσετε να τον προειδοποιήσετε κιόλας.

Να είστε πάντα κοινωνικοί

Όπως είπαμε και πριν, μια διαφορά που έχει το στοίχημα και οι περισσότεροι αγώνες ή διαγωνισμοί είναι το γεγονός ότι το στοίχημα δεν έχει ορισμένο αριθμό νικητών, μπορούν – θεωρητικά – να κερδίσουν όλοι όσοι παίζουν και μάλιστα αν παίξουν το ίδιο κουπόνι, θα κερδίσουν και τα ίδια χρήματα. Οι άλλοι παίκτες δεν είναι αντίπαλοι σας και είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν, να είστε πάντα κι εσείς πρόθυμοι να μοιραστείτε δωρεάν προβλέψεις που γνωρίζετε από αξιόπιστες πηγές.