Τι τύπος παίκτη στοιχήματος είσαι;

Το στοίχημα έχει πλέον γίνει η αγαπημένη ενασχόληση πολλών Ελλήνων και όχι μόνο. Στη χώρα μας έφθασε επίσημα λίγο πριν την αλλαγή της χιλιετίας με το περίφημο «πάμε Στοίχημα» αλλά σήμερα όχι μόνο έχει γίνει ένα αγαπημένο χόμπι, αλλά οι παίκτες έχουν και πολύ περισσότερες επιλογές στη διάθεση τους χάρη στο διαδίκτυο και το online stoixhma.

Αυτό που κάνει το στοίχημα να ξεχωρίζει από άλλα παιχνίδια του ΟΠΑΠ και όχι μόνο, είναι το γεγονός ότι δεν είναι λοταρία. Ο παίκτης αν έχει τις κατάλληλες γνώσεις μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις πιθανότητες νίκης του, γι’ αυτό και τα προγνωστικά στοιχήματος είναι πάντα πολύ σημαντικά.

Κακά τα ψέματα, κάθε σοβαρός ή καλός παίκτης στοιχήματος θα λάβει σοβαρά υπόψη του τα διάφορά προγνωστικά και τις προβλέψεις στοιχήματος πριν να καταθέσει το δελτίο του, αφού σε αντίθετη περίπτωση, είναι στην ουσία σαν να παίζει τζόκερ. Όσον αφορά τα προγνωστικά στοιχήματος λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν κυρίως δύο τύποι παικτών: οι κλασικοί και οι μοντέρνοι.

Οι κλασικοί:

Οι κλασικοί παίκτες είναι συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας κι έχουν μεγαλώσει παίζοντας στοίχημα στο αγαπημένο τους πρακτορείο. Θα τους δείτε να παίζουν κυρίως «πάμε στοίχημα» ενώ κάποιοι λίγο πιο προχωρημένοι μπορεί να προτιμούν και κάποιες συγκεκριμένες στοιχηματικές ιστοσελίδες. Σε κάθε περίπτωση, τις στοιχηματικές προτάσεις τους τις αντλούν κυρίως από τις εφημερίδες, το ραδιόφωνο και φυσικά την κουβέντα με άλλους παίκτες στα πρακτορεία.

Οι μοντέρνοι:

Οι εν λόγω παίκτες είναι νεότερης ηλικίας κι έχουν μεγαλώσει στον κόσμο του internet και της τεχνολογίας. Προτιμούν κατά κόρον τα site στοιχήματος αφού εκεί μπορούν να βρουν εύκολα προγνωστικά στοιχήματος δωρεάν και να ποντάρουν και κατευθείαν. Πολλοί από αυτούς δεν μπαίνουν συχνά σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ και είναι τόσο εξοικειωμένοι με το internet και τις σελίδες στοιχήματος που μπορούν να σου πουν απ’ έξω όλα τα bonus στοιχηματικών εταιριών. Εννοείται ότι το διαδίκτυο και τα social media είναι οι κύριες πηγές τους για προγνωστικά για στοίχημα.

Ποιος τύπος είναι ο καλύτερος;

Σε αυτή την ερώτηση είναι πολύ δύσκολο να δώσει κανείς μία συγκεκριμένη απάντηση, αφού και οι δύο τύποι έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Οι κλασικοί για παράδειγμα αφιερώνουν πολύ χρόνο αλλά και χρήμα στο να βρουν τις σωστές προτάσεις και τα καλύτερα προγνωστικά της ημέρας, αφού συμβουλεύονται πολλές πηγές όπως εφημερίδες και ραδιόφωνο.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος τα στοιχήματα τους είναι καλύτερα εμπεριστατωμένα και πιο «ασφαλή», αφού γίνονται μετά από πολύ κόπο και μελέτη. Από την άλλη όμως, το γεγονός ότι περιορίζουν το παίξιμο τους μόνο στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και δεν ψάχνονται και πολύ με το διαδικτυακό στοίχημα, μπορούμε να πούμε ότι επηρρεάζει σοβαρά τόσο τα πιθανά κέρδη τους – τα sites συχνά δίνουν καλύτερες αποδόσεις από τον ΟΠΑΠ – όσο και τις δυνατότητες του στοίχημα, αφού τα sites προσφέρουν και παιχνίδια και παραλλαγές που δεν προσφέρει ο ΟΠΑΠ.

Οι μοντέρνοι τύποι από την άλλη, έχουν στη διάθεση τους μία κυριολεκτικά αστείρευτη πηγή με δωρεάν προβλέψεις στοιχήματος και όχι μόνο. Αυτό όμως είναι και κάτι που μπορεί εύκολα να γίνει μειονέκτημα, αφού δεν είναι όλες οι προτάσεις και τα sites το ίδιο αξιόπιστα, οπότε μπορεί συχνά να πέφτουν θύματα εσφαλμένων προβλέψεων.

Θα πρέπει να κάνουν πάντα ένα ξεσκαρτάρισμα πληροφοριών πριν να καταθέσουν το δελτίο τους. Από την άλλη, εννοείται ότι παίζοντας κυρίως στο internet έχουν πρόσβαση σε περισσότερες δυνατότητες στοιχήματος και σε καλύτερες αποδόσεις. Ωστόσο, με το να παίζει κανείς μόνο στο internet χάνει την κοινωνική πλευρά του στοιχήματος, η οποία μπορεί πολλές φορές να είναι πολύ διασκεδαστική και να σου προσφέρει κάτι ακόμη και αν εν τέλει το στοίχημα σου δεν πάει όπως το περίμενες. Σε ένα πρακτορείο μπορείς να μιλήσεις και να περάσεις τον χρόνο σου με πολλούς ανθρώπους που έχουν το ίδιο χόμπι και τα ίδια ενδιαφέροντα με σένα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί περνούν ώρες ατέλειωτες στα πρακτορεία.